(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
1. jídlo, které se manžel naučil vařit: Kuřecí játra na tymiánu s mandlemi
Potřebné ingredience
500g drůbežích jater, olej, 4 lžíce kečupu, 40g mandlí, tymián, worcestrová omáčka, sůl.
Postup přípravy
Je to jednoduché (jak je psáno výše - naučil se to i můj manžel :-) )Nejprve vsypeme mandle do vařící vody, asi 30 vteřin je povaříme, scedíme a pak krásně sloupneme (toto je manželova oblíbená fáze - většinou polovinu mandlí hned zkonzumuje...) Játra odblaníme, nakrájíme na kousky, za stálého míchání je pak asi 6-7 minut opékáme na oleji. Přidáme kečup, mandle, tymián, worcestrovou omáčku, prohřejeme a na závěr osolíme. Je to rychlé, jednoduché a hlavně prudce jedlé.
Přílohou může být rýže, hranolky, ale i třeba jen obyčejný chlebík. Mňam.
Přílohou může být rýže, hranolky, ale i třeba jen obyčejný chlebík. Mňam.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
AlenaLebdušková
(upraveno)
16. 6. 2023, 13:47
Jee tak přesně podle tohoto receptu připravuji drůbeží jatýrka už 22let. Tedy přesně od té doby, kdy tento recept byl vytištěn v magazínu Práva a to bylo 21.9.2001. Dřív jsem játra nejedla vůbec a přítel mne je naučil jíst a po těchto se můžu utlouct. Chce to ale poctivý tymiýán ze zahrádky . V sáčcích s kořením prodávají většinou ty tvrdé větvičky co se nedají pak pozřít.
Uska
(upraveno)
6. 11. 2007, 12:40
Tak se rozmýšlím,jestli si to uvařím sama nebo se k vám do tuto mňamku raději pozvu
ifusta
(upraveno)
6. 11. 2007, 13:30
@Uska
Jen se stav, Zdenda už to má zmáknutý Budeš se olizovat až za ouškama